Wednesday, April 29, 2009

BULAN YANG PENUH AKTIVITI

Bulan April bakal melabuhkan tirainya pada khamis ini yang mana kita akan bertemu bulan mei pula..Pada bulan mei ini,pelbagai aktiviti dan program akan berlaku pada bulan mei ini yang mana masayarakat negeri sabah khususnya masyarakat Kadazan Dusun akan merayakan pesta kaamatan atau lebih di kenali pesta menuai.
bermula 1 Mei 2009 ini saya akan mula sibuk mengikuti segala program dan aktiviti yang di jalankan oleh Bos saya yang juga Timbalan Menteri Perumahan Dan Kerajaan Tempatan Malaysia,Datuk Seri Panglima Hj Lajim Hj Ukin yang mana beliau akan menghadiri pelancaran pesta kaamatanperingkat negeri sabah di Dewan Masyarakat Papar yang akan dirasmikan oleh Ketua menteri Sabah,Datuk Seri Musa Aman.
Walaupun saya baru hampir 7 Bulan berkerja bersama beliau,pelbagai pengalaman baru saya perolehi bila bersama beliau yang mana saya dapat melihat sendiri sejauh mana keakraban beliau bersama rakyat di kawasan Parlimen Beaufort (Kawasan Klias dan Kawasan Kuala Penyu). setiap kali ada program beliau,pasti suatu majlis akan di penuhi dengan rakyat dan masyarakat sekitar.
bercerita kembali bulan yang penuh dengan aktiviti ini,walaupun kadang- kadang saya bergerak seorang diri dalam menjalankan kerja dalam media,saya juga akan bekerjasama dengan pegawai media bos saya iaitu saudara jaafar ab wahid yang mana beliau banyak mengajar saya bagaimana kerja bersama bos saya. terutama sekali pada persidangan agung umno di kuala lumpur baru - baru ini. segala tugas kami berjalan lancar walaupun ada kecacatan pada sesetengah masa bertugas.
Boleh katakan bermula 1 mei hingga 16 mei 2009,saya akan menguatkan semangat bagi menjalankan tugas dan amanah yang diberikan kepada saya...insyaAllah....

No comments:

Post a Comment